Ny Garmin Edge 530 og 830 cykelcomputer

Ny Garmin Edge 530 og Edge 830 cykelcomputer
©Garmin

Garmin har præsenteret to nye GPS cykelcomputere. Garmin Edge 530 og Garmin Edge 830. De to nye modeller afløser de populære cykelcomputere Edge 520 og 820 og udfylder dermed Garmin’s x30 serie af high-end cykelcomputere, der nu består af Edge 130, Edge 530, Edge 830 samt Edge 1030.

Overordnet set har begge cykelcomputere ud over en masse nye spændende funktioner, disse fysiske ændringer:

  • Større og forbedret skærm (2.6 tommer farveskærm)
  • Bedre batteri med længere battetid (op til 40 timer)
  • Hurtigere processor der giver bedre navigation
  • Bedre GPS modtagelse (nu også Glonass og Galileo)

Du kan læse mere om de nye funktioner og forbedringer i begge modeller herunder

Forskellen mellem Garmin Edge 530 og Garmin Edge 830

Garmin Edge 530 og Edge 830 er som udgangspunkt ret ens. Står du og skal vælge imellem de to modeller er her de grundlæggende forskelle:

Garmin Edge 530 Garmin Edge 830
Touch skærm nej ja
Oprettelse af rute på enhed nej ja
Søg efter adresser enhed nej ja
Søg efter Point of interest (POI) på enhed nej ja

Udover at 530 enheden er knapbaseret og 830 har touchskærm. Findes den størtste forskel mellem de to modeller altså i navigationsdelen.

Garmin Edge 830 cykelcomputer

Hvad er nyt i Garmin Edge 530 og Garmin Edge 830?

Fælles for de to modeller er at de er forbedret på en række fysiske punkter. Men det er især på de indbyggede funktioner at man ser de største ændringer og nye ting.

Større skærm, bedre batteri og hurtigere processer

Garmin har gjort skærmen 13% større så den nu er 2.6 tommer (tidligere 2.3 tommer).

Batterilevetiden er forbedret så den nu er oppe på 20 timer og op til 40 timer i batterisparetilstand. Derudover er Edge 530 nu kompatibel med Garmins Charge Power Pack. Med Charge Power Pack monteret på undersiden af out-front holderen, får enheden dobbelt så lang batterilevetid – 40 timer eller 80 timer i batterisparetilstand.

Bedre processor – hurtigere navigation
I Garmin Edge 530 og Edge 830 er kortvisning, navigation og loading af kort blevet forbedret væsentlig med en hurtigere og bedre processor. Punkter der blev kritiseret i de forrige modeller.

Nu indbygget Bluetooth

Edge 530 og Edge 830 har nu fået indbygget Bluetooth modtager, så den nu er kompatibel med både Bluetooth og ANT+ tilbehør som f.eks. wattmålere, pulsbælter og kadensesensorer.

MTB singletracks, nye og bedre kort samt navigation

Kigger man på antallet af nye funktioner er man ikke i tvivl om at Garmin med 530 og 830 ønsker at markere sig yderligere på markedet for cykelcomputere til MTB ryttere.

Enhederne understøtter nu både GPS, Glonass og Galileo, der samlet set sikrer optimalt positionering, også under svære forhold i bjergene.

Der er forudindlæst europakort med turn-by-turn navigation, og Garmins Cycle Map vil som noget nyt, blive opdateret med MTB ruter og singletracks fra Trailfork databasen med MTB tracks fra hele verden (Aktiveret i MTB bundle versionen).

Det er ikke muligt på Edge 530 at oprette ruter direkte på enheden. Ruter skal downloades via en computer eller Garmin Connect app’en.

Data, data og mere data

Topmodellen Garmin Edge 1030 har længe været kendt for at tilbyde brugeren masser af data- og træningsfunktioner. Edge 530 og 830 har nu arvet disse funktioner så de nu også har træningsstatus, belastning, VO2 max beregninger og meget mere.

Derudover er der blevet tilføjet en lang række nye funktioner der hjælper rytteren med at få det optimale ud af træningen. Herunder hjælp til restitution samt energi indtag, ved simpelthen at fortælle hvornår du bør indtage energi og væske.

Med funktionen ClimbPro får du højdekurve information for den rute du kører, så du kan være forbedret på hvilke stigningsprocenter der venter forude. Yderst brugbar hvis du kører i bjergrige områder.

Mere sikkerhed i Garmin Edge 530 og 830

Garmins Crash Detection funktion der blev introduceret i 820’ere for nogle år siden, er nu også inkluderet i Edge 530. Funktionen registrerer hvis du styrter og kan sende besked til forudbestemte kontaktpersoner om din position.
Derudover er både 530 og 830 enhederne nu kompatible med alle Garmins Varia sikkerheds produkter, som f.eks. radar baglygten der kan advare dig om bagfra kommende trafik.

Er du kørt forkert eller kommet for sent til klubtræningen. Kan du nu sende tekst beskeder direkte fra enheden til dine cykelkammerater. Og med Group Track kan du se på kortet hvor de befinder sig.
Du kan også dele din live position til dine nærmeste via et link fra Garmin Connect.

Cykeltyveri er for de fleste en stor frygt. Med Bike Alarm kan cykelcomputeren nu advare dig hvis cyklen bliver flyttet, ved at afgive en høj lyd, der kun kan afbrydes med en PIN kode, samt sende en advarsel til din telefon.

Skulle du være så uheldig at tabe din cykelcomputer, kan du benytte funktionen ‘Find my Edge’, der via din smartphone kan spore dig tilbage til cykelcomputeren.

Læs også: Dit første motionscykelløb – tip og gode råd

Produkt pakker / Bundles – Garmin Edge 530 og 830

Garmin Edge 530 og Edge 830 vil kunne købes i 3 forskellige pakker

  • Kun enheden
  • Sensor Bundle – Indeholder pulsmåler, pulsbælte, hastighedssensor og kadencesensor
  • MTB Bundle – Mountainbikeholder, hastighedssensor, Edge fjernbetjening og silikoneetui

De vejledende priserne ligger fra kr. 2499,- til kr. 3999,-

Dagspris på Garmin Edge 530 og Garmin Edge 830

Garmin Edge 530

Mountain View

Forhandler priser

ForhandlerProduktPris 

Garmin Edge 530 - GPS Cykelcomputer

1898.00 kr.

TIL BUTIK

Pristabellen viser de priser vi kender til og er ikke en garanti for at produktet ikke kan findes billigere andre steder. Check altid markedet inden du handler.Garmin Edge 530 – Bundle

Mountain View

Forhandler priser

ForhandlerProduktPris 

Garmin Edge 530 Performance Bundle - GPS Cykelcomputer

2372.00 kr.

TIL BUTIK

Pristabellen viser de priser vi kender til og er ikke en garanti for at produktet ikke kan findes billigere andre steder. Check altid markedet inden du handler.Garmin Edge 530 – MTB bundle

Mountain View

Forhandler priser

ForhandlerProduktPris 

Garmin Edge 530 MTB Bundle - GPS Cykelcomputer

2439.00 kr.

TIL BUTIK

Pristabellen viser de priser vi kender til og er ikke en garanti for at produktet ikke kan findes billigere andre steder. Check altid markedet inden du handler.Garmin Edge 830

Mountain View

Forhandler priser

ForhandlerProduktPris 

Garmin Edge 830 - GPS Cykelcomputer

2539.00 kr.

TIL BUTIK

Pristabellen viser de priser vi kender til og er ikke en garanti for at produktet ikke kan findes billigere andre steder. Check altid markedet inden du handler.Garmin Edge 830 – Bundle

Mountain View

Forhandler priser

ForhandlerProduktPris 

Garmin Edge 830 Performance Bundle - GPS Cykelcomputer

2599.00 kr.

TIL BUTIK

Pristabellen viser de priser vi kender til og er ikke en garanti for at produktet ikke kan findes billigere andre steder. Check altid markedet inden du handler.Garmin Edge – MTB bundle

Mountain View

Forhandler priser

ForhandlerProduktPris 

Garmin Edge 830 MTB Bundle - GPS Cykelcomputer

2998.00 kr.

TIL BUTIK

Pristabellen viser de priser vi kender til og er ikke en garanti for at produktet ikke kan findes billigere andre steder. Check altid markedet inden du handler.Se gode tilbud på de tidligere modeller: Garmin cykelcomputer tilbud – Edge 520, 520 Plus, 820 og 1030‎

Original produktvideo fra Garmin